Sodoben in nizko energijski vrtec Jelovica v Trzinu

Pošlji povpraševanje

Lesen, nizkoenergijski javen objekt svojo umeščenost v prostor optimalno izkorišča v energijsko varčne namene. Moderna zunanja arhitektura in prostorska razporeditev objekta omogoča sodobne vzgojno varstvene metode z velikimi prostori in dovolj individualnega prostora, da se otroci in osebje dobro počutijo. Dodaten domač občutek daje tudi bivanje z lesom, ki je glavni gradbeni material zgradbe. Konstrukcija objekta v velikosti 1800 m2 , v dveh etažah, je bila postavljena in pokrita v rekordnem času, le 14 dni.

  • Lokacija: Trzin
  • Leto izgradnje: 2011
  • Investitor: Občina Trzin
  • Izvedba: Jelovica Hiše d.o.o.
  • Velikost objekta: 1800 m2

Od želje do rešitve

Občina Trzin zaradi prostorske stiske želi pridobiti nov, sodoben, nizkoenergijski in energijsko varčen vrtec z 10 oddelki v dveh etažah. Njihova želja je pridobiti nadstandarden vrtec z popolno opremo notranjosti stavbe in ureditev zunanjosti.

Premišljena zunanjost in umeščenost v prostor

Lesen vrtec ima 1.800 m2 uporabnih površin v dveh etažah. Kompakten, pravokoten tloris parcele za postavitev nove zgradbe omogoča dobro orientacijo večine steklenih površine proti JV. Igralnice imajo izhode na z lesom pokrite terase. Fasada zgradbe je kompaktna v kombinaciji z naravnim macesnom. Za izdelavo so uporabljeni les in naravni materiali. Lesena montažna konstrukcija zunanjih in notranjih sten ter stropov in strehe omogoča lahko in učinkovito zasnovo konstrukcije, odlikuje jo hitra in čista izvedba in zato tudi hitrejša uporaba objekta.

Notranja funkcionalnost

Vrtec ima razgiban tloris, 10 igralnic, servisne in administrativne prostora ter velik, dvovišinski večnamenski prostor. V pritličju se nahaja 5 igralnic, kuhinja z lastnim vhodom, servisni prostori, kot je pralnica in kotlovnica z lastnim vhodom. V nadstropju je pet igralnic za višjo starostno skupino, vodstvo vrtca, tovorno in osebno dvigalo za prevoz gibalno oviranih otrok. Vsaka igralnica ima lasno kopalnico in neposreden izhod na lastno teraso, ki je pokrita.

Energijska trajnostna zasnova

Vrtec je zasnovan kot energijsko učinkovit objekt. Ogrevanje je predvideno s toplotno črpalko, ki predvideva majhno porabo energije – manj kot 30kW/h.

Zunanja ureditev

Pri zunanji ureditvi se ohrani obstoječa vegetacija in zasadi z novo. Nadstandardna ureditev zunanjega igrišča predvideva kompletno nova igrala, asfaltno ploščad, čutno pot in novo sankališče. Igrišče je popolnoma ograjeno.

Zaupanja vreden partner

Svetujemo

Svetujemo

Vsak, ki se odloča za nov dom, ima v glavi določene želje, pričakovanja in zahteve. Tega se dobro zavedamo tudi v Jelovici, zato se bomo potrudili, da bodo naši strokovno usposobljeni svetovalci z različnih področij in s širokim naborom spremljajočih storitev uresničili vse vaše želje ter poskrbeli, da boste na koncu zadovoljni zaživeli v svojem novem domu.

Projektiramo

Projektiramo

V sodelovanju s priznanimi in izkušenimi arhitekti in projektanti bomo poskrbeli za pripravo vse potrebne dokumentacije ter vam tako prihranili veliko časa in denarja, ki bi ga sicer morali nameniti tovrstnemu usklajevanju.

Postavimo

Postavimo

Izkušena ekipa monterjev montažno hišo postavi v nekaj dneh in do želene faze izdela v le nekaj mesecih. Odločite se lahko za eno od treh možnih izvedbenih faz: BASIC, MEDIUM ali FINAL. Izberite želene materiale, nato pa nam prepustite vodenje del na gradbišču – vse do predaje ključa vaše nove hiše.

Opremimo

Opremimo

Izkušena ekipa monterjev montažno hišo postavi v nekaj dneh in do želene faze izdela v le nekaj mesecih. Odločite se lahko za eno od treh možnih izvedbenih faz: BASIC, MEDIUM ali FINAL. Izberite želene materiale, nato pa nam prepustite vodenje del na gradbišču – vse do predaje ključa vaše nove hiše.

Garantiramo

Garantiramo

Les je trajnosten gradbeni material. Zato vam v Jelovici zagotavljamo 30-letno garancijo na statično stabilnost vaše hiše, jamčimo pa tudi za druge posamezne elemente hiše.

In vam stojimo ob strani

In vam stojimo ob strani

Hiše Jelovica so kakovostno izdelane in tudi skrbno postavljene, kar jim zagotovi dolgo življenjsko dobo. Prepričani smo, da bo izbrana hiša prijeten dom za več generacij. In ne pozabite: Če nas boste tudi po končanem projektu kadarkoli potrebovali, smo tu za vas.

Premakni drsnik

Od projekta do doma