Prvi lesen vrtec v Preddvoru v pasivnenem standardu

Pošlji povpraševanje

Pomemben del zelene usmeritve občine je tudi nov lesen vrtec, zgrajen v pasivnem standardu. S premišljeno arhitekturo in izbranimi materiali zagotavlja ugodje bivanja in se lepo umešča v okolico. Z namestitvijo sončne elektrarne na streho je vrtec skoraj nič-energijski oz. aktivna stavba, ki proizvede več energije, kot jo porabi za svoje delovanje.

  • Lokacija: Preddvor
  • Leto izgradnje: 2012
  • Investitor: Občina Preddvor
  • Izvedba: Jelovica Hiše d.o.o.
  • Velikost objekta: 1.500 m2

Premišljena zunanjost

Lesen vrtec je zasnovan iz treh delov, dva pritlična, osrednji del pa obsega pritličje in nadstropje. V levem in desnem pritličnem delu se nahaja sedem igralnic. V kombiniranem delu se v pritličju nahaja športna igralnica in večnamenski prostori vrtca, v nadstropju pa upravni in gospodarski prostori, kot so pralnica, tovorno dvigalno, stopnišče in kuhinja. Celoten objekt je s hodnikom povezan z obstoječo osnovno šolo. Skupna površina vrtca je 1.500 m2 uporabne površine, z zunanjim igriščem, parkirišči in komunikacijskimi potmi, vse skupaj na parceli v velikosti 8.444 m2. Vrtec je zasnovan tako, da se lahko poveča še za dva dodatna oddelka. Ogreva se na biomaso iz obstoječe kotlovnice v Preddvoru. Na strešno konstrukcijo vrtca je nameščena sončna elektrarna.

Pasivni lesen vrtec je zgrajen po zahtevah Eko sklada RS za pasivno gradnjo. Izbrana je bil konstrukcijski sistem zunanjih sten Jelovica Termo Plus s povečano izolacijo zunanjih sten, na fasadi, stropno strešni konstrukciji in pod temeljno ploščo. Izboljšana je tudi izolativnost zunanjega stavbnega pohištva, saj pasiven standard predvideva prevodnost pod 0,9 W/m2K, vgrajena so lesena vrata in okna s troslojno zasteklitvijo. Objekt se z zahtevanim standardom uvršča v energetski razred B1, kar pomeni porabo energije 15 – 25 kWh/m2 uporabne površine na leto. Gre za prvi pasivni vrtec v Sloveniji po omenjenih zahtevah.

Notranja funkcionalnost

Vrtec ima igralnice prilagojene starostnim skupinam otrok, kjer ima vsaka igralnica lastne sanitarije. Športna igralnica omogoča otrokom učenje motoričnih spretnosti in učenje pomena gibanja in športa. Večnamenski prostor je namenjen skupinskim nastopom in drugim večjim prireditvam.

Zunanja ureditev

Pred vrtcem so se zgradila igrišča z zunanjimi igrali, površina se je ozelenila z drevesi.

Zaupanja vreden partner

Svetujemo

Svetujemo

Vsak, ki se odloča za nov dom, ima v glavi določene želje, pričakovanja in zahteve. Tega se dobro zavedamo tudi v Jelovici, zato se bomo potrudili, da bodo naši strokovno usposobljeni svetovalci z različnih področij in s širokim naborom spremljajočih storitev uresničili vse vaše želje ter poskrbeli, da boste na koncu zadovoljni zaživeli v svojem novem domu.

Projektiramo

Projektiramo

V sodelovanju s priznanimi in izkušenimi arhitekti in projektanti bomo poskrbeli za pripravo vse potrebne dokumentacije ter vam tako prihranili veliko časa in denarja, ki bi ga sicer morali nameniti tovrstnemu usklajevanju.

Postavimo

Postavimo

Izkušena ekipa monterjev montažno hišo postavi v nekaj dneh in do želene faze izdela v le nekaj mesecih. Odločite se lahko za eno od treh možnih izvedbenih faz: BASIC, MEDIUM ali FINAL. Izberite želene materiale, nato pa nam prepustite vodenje del na gradbišču – vse do predaje ključa vaše nove hiše.

Opremimo

Opremimo

Izkušena ekipa monterjev montažno hišo postavi v nekaj dneh in do želene faze izdela v le nekaj mesecih. Odločite se lahko za eno od treh možnih izvedbenih faz: BASIC, MEDIUM ali FINAL. Izberite želene materiale, nato pa nam prepustite vodenje del na gradbišču – vse do predaje ključa vaše nove hiše.

Garantiramo

Garantiramo

Les je trajnosten gradbeni material. Zato vam v Jelovici zagotavljamo 30-letno garancijo na statično stabilnost vaše hiše, jamčimo pa tudi za druge posamezne elemente hiše.

In vam stojimo ob strani

In vam stojimo ob strani

Hiše Jelovica so kakovostno izdelane in tudi skrbno postavljene, kar jim zagotovi dolgo življenjsko dobo. Prepričani smo, da bo izbrana hiša prijeten dom za več generacij. In ne pozabite: Če nas boste tudi po končanem projektu kadarkoli potrebovali, smo tu za vas.

Premakni drsnik

Od projekta do doma