Nov energijsko varčen lesen vrtec Jelovica v Markovcih

Pošlji povpraševanje

Energijsko učinkovit lesen vrtec, ki ob podpori sodobne tehnologije inovativno zagotavlja energijsko varčnost objekta, kjer je bivanje zdravju prijazno. Sodobna arhitektura in razporeditev prostorov omogočata najnovejše vzgojno varstvene metode z velikimi igralnicami in dovolj funkcionalnega prostora, da se otroci in osebje dobro počutijo.

  • Lokacija: Markovci
  • Leto izgradnje: 2013
  • Investitor: Občina Markovci
  • Arhitektura: Esplanada d.o.o.
  • Izvedba: Jelovica Hiše d.o.o.
  • Velikost objekta: 2.000 m2

Arhitekturne rešitve vrtca

Nov lesen vrtec v Markovcih spada med naše največje objekte v zadnjem letu in meri 2.000 m2. Zasnovan je v dveh etažah, kjer se nahajajo skupni prostori in igralnice, ki imajo izhode na pokrite terase. Orientacija objekta proti jugu in postavitev na parcelo omogočata izkoriščanje sončne energije v hladnejšem času, kar pripomore k boljši energetski bilanci objekta. Vrtec ima streho z minimalnim naklonom, fasada zgradbe pa je kompaktna in kombinirana z lesom.

Za izdelavo objekta so uporabljeni les in drugi naravni materiali. Lesena montažna konstrukcija zunanjih in notranjih sten ter stropov in strehe omogoča lahko in učinkovito zasnovo lesene konstrukcije, ki jo odlikuje hitra in čista izvedba in zato tudi hitrejša uporaba objekta. Preprečeni so toplotni mostovi. V vrtcu so vgrajena lesena okna Jelovica s troslojno zasteklitvijo.

Notranja funkcionalost

Vrtec ima razgiban tloris v dveh etažah. Obsega 9 igralnic, glasbeno igralnico, servisne in administrativne prostora ter velik, dvovišinski večnamenski prostor, ki ima športni kotiček. Po dve igralnici si delita sanitarne prostore. Na podstrešju se nahaja tehnični prostor, kjer je nameščena tehnična oprema za klimatizacijo.

Ureditev okolice vrtca

Pri ureditvi igrišča pred vrtcem so se ohranila obstoječa drevesa in zasadila nova. Na igrišču so nameščena nova igrala in manjši objekt, kjer se nahajajo tudi zunanje sanitarije. Igrišče vrtca je ograjeno.

Energijsko trajnostna zasnova

Vrtec je zasnovan kot energijsko učinkovit objekt. Uporabljen je konstrukcijski sistem Jelovica Termo plus, ki ustreza zahtevam za nizko energijske stavbe. Ogrevanje je predvideno s toplotno črpalko na geosonde, ki predvideva majhno porabo energije – manj kot 12 kWh/m2a. Ker so pri izdelavi objekta vgrajeni naravni, trajnostni materiali je vrtec tudi ekološki.

Zaupanja vreden partner

Svetujemo

Svetujemo

Vsak, ki se odloča za nov dom, ima v glavi določene želje, pričakovanja in zahteve. Tega se dobro zavedamo tudi v Jelovici, zato se bomo potrudili, da bodo naši strokovno usposobljeni svetovalci z različnih področij in s širokim naborom spremljajočih storitev uresničili vse vaše želje ter poskrbeli, da boste na koncu zadovoljni zaživeli v svojem novem domu.

Projektiramo

Projektiramo

V sodelovanju s priznanimi in izkušenimi arhitekti in projektanti bomo poskrbeli za pripravo vse potrebne dokumentacije ter vam tako prihranili veliko časa in denarja, ki bi ga sicer morali nameniti tovrstnemu usklajevanju.

Postavimo

Postavimo

Izkušena ekipa monterjev montažno hišo postavi v nekaj dneh in do želene faze izdela v le nekaj mesecih. Odločite se lahko za eno od treh možnih izvedbenih faz: BASIC, MEDIUM ali FINAL. Izberite želene materiale, nato pa nam prepustite vodenje del na gradbišču – vse do predaje ključa vaše nove hiše.

Opremimo

Opremimo

Izkušena ekipa monterjev montažno hišo postavi v nekaj dneh in do želene faze izdela v le nekaj mesecih. Odločite se lahko za eno od treh možnih izvedbenih faz: BASIC, MEDIUM ali FINAL. Izberite želene materiale, nato pa nam prepustite vodenje del na gradbišču – vse do predaje ključa vaše nove hiše.

Garantiramo

Garantiramo

Les je trajnosten gradbeni material. Zato vam v Jelovici zagotavljamo 30-letno garancijo na statično stabilnost vaše hiše, jamčimo pa tudi za druge posamezne elemente hiše.

In vam stojimo ob strani

In vam stojimo ob strani

Hiše Jelovica so kakovostno izdelane in tudi skrbno postavljene, kar jim zagotovi dolgo življenjsko dobo. Prepričani smo, da bo izbrana hiša prijeten dom za več generacij. In ne pozabite: Če nas boste tudi po končanem projektu kadarkoli potrebovali, smo tu za vas.

Premakni drsnik

Od projekta do doma