Lesen vrtec Žaga pri Bovcu v alpskem stilu

Pošlji povpraševanje

Nov lesen montažni objekt v naselju Žaga obsega vrtec in podružnično šolo. Posebnost objekta je v njegovi arhitekturni zasnovi, ki je funkcionalna in prilagojena alpskemu okolju. Vrtec je zasnovan kot nizkoenergijski objekt, obenem pa je zaradi lesa, kot glavnega gradbenega materiala, potresno varen.

  • Lokacija: Žaga pri Bovcu
  • Leto izgradnje: 2013
  • Investitor: Občina Bovec
  • Arhitektura: Polona Čeh, u.d.i.a.
  • Izvedba: Jelovica Hiše d.o.o.
  • Velikost objekta: 1.290 m2

Arhitekturne rešitve vrtca

1.290 m2 velik nizkoenergijski objekt obsega tri etaže: pritličje, prvo in drugo mansardo. Izvedeno je AB jedro objekta s stopniščem in dvigalom. Ostali del objekta je lesen, montažen. Zasnovan je tako, da so prostori vrtca v pritličju in prostori šole v prvi mansardi ločeni od ostalih skupnih prostorov ter predstavljajo samostojne zaključene celote. Hkrati večnamenski prostor s kuhinjo in sanitarijami v delu pritličja lahko služi tako potrebam vrtca, kot potrebam šole, lahko pa ga uporabljajo tudi krajani za svoje potrebe, saj ima urejen samostojni vhod.

Objekt je zasnovan tako, da sledi tradiciji oblikovanja na bovškem ter uporablja elemente, ki so bili tradicionalno uporabljeni na bovških hišah. Streha je strma dvokapnica, ki je z naklonom prilagojena okoliškim objektov, hkrati pa omogoča uporabo obeh mansard objekta.

Notranja funkcionalnost

Notranja razporeditev prostorov je zasnovana tako, da funkcionalno kombinira več dejavnosti, ki se dogajajo v stavbi. Objekt obsega pritlično etažo s prostori vrtca, kuhinjo ter večnamenskim prostorom, ki bo hkrati športna igralnica za vrtec in telovadnica za šolo. Prva mansarda obsega prostore šole in sicer dva razreda z vsemi pripadajočimi prostori ter prostore za dodatne dejavnosti vrtca. V drugi mansardi je predviden razstavni prostor za potrebe vrtca in šole.

Skupne prostori objekta predstavlja del pritličja in druge mansarde . Ti prostori so namenjeni kuhinji s spremljajočimi prostori, večnamenskem prostoru, ki je uporaben tako za jedilnico kot tudi za športno igralnico in telovadnico ter seveda večnamenski dvorani za potrebe krajanov, razstavnem prostoru v drugi mansardi.

Energijska učinkovitost objekta

Objekt je zasnovan skladno z veljavnim PURES po sistemu nizkoenergijske gradnje. Ovoj objekta je izveden s sistemom Jelovica Termo Plus. Vgrajena so lesena okna Jelovica s troslojno zasteklitvijo. Ogrevanje objekta je predvideno na lesno biomaso, skladno z določili Lokalnega energetskega koncepta v občini Bovec. Predvidena je izvedba kotlarne s kotlom na lesno biomaso (peleti) ter izvedbo talnega ogrevanja celotnega objekta z nizkotemperaturnim režimom. Objekt je tudi prezračevan.

Ureditev okolice

Pred stavbo je urejeno zunanje igrišče za potrebe vrtca ter šolsko igrišče Pred vhodom v objekt so urejena parkirna mesta.

Zaupanja vreden partner

Svetujemo

Svetujemo

Vsak, ki se odloča za nov dom, ima v glavi določene želje, pričakovanja in zahteve. Tega se dobro zavedamo tudi v Jelovici, zato se bomo potrudili, da bodo naši strokovno usposobljeni svetovalci z različnih področij in s širokim naborom spremljajočih storitev uresničili vse vaše želje ter poskrbeli, da boste na koncu zadovoljni zaživeli v svojem novem domu.

Projektiramo

Projektiramo

V sodelovanju s priznanimi in izkušenimi arhitekti in projektanti bomo poskrbeli za pripravo vse potrebne dokumentacije ter vam tako prihranili veliko časa in denarja, ki bi ga sicer morali nameniti tovrstnemu usklajevanju.

Postavimo

Postavimo

Izkušena ekipa monterjev montažno hišo postavi v nekaj dneh in do želene faze izdela v le nekaj mesecih. Odločite se lahko za eno od treh možnih izvedbenih faz: BASIC, MEDIUM ali FINAL. Izberite želene materiale, nato pa nam prepustite vodenje del na gradbišču – vse do predaje ključa vaše nove hiše.

Opremimo

Opremimo

Izkušena ekipa monterjev montažno hišo postavi v nekaj dneh in do želene faze izdela v le nekaj mesecih. Odločite se lahko za eno od treh možnih izvedbenih faz: BASIC, MEDIUM ali FINAL. Izberite želene materiale, nato pa nam prepustite vodenje del na gradbišču – vse do predaje ključa vaše nove hiše.

Garantiramo

Garantiramo

Les je trajnosten gradbeni material. Zato vam v Jelovici zagotavljamo 30-letno garancijo na statično stabilnost vaše hiše, jamčimo pa tudi za druge posamezne elemente hiše.

In vam stojimo ob strani

In vam stojimo ob strani

Hiše Jelovica so kakovostno izdelane in tudi skrbno postavljene, kar jim zagotovi dolgo življenjsko dobo. Prepričani smo, da bo izbrana hiša prijeten dom za več generacij. In ne pozabite: Če nas boste tudi po končanem projektu kadarkoli potrebovali, smo tu za vas.

Premakni drsnik

Od projekta do doma