V Divači nov lesen montažni vrtec

Pošlji povpraševanje

Lesen in sodobno zasnovan vrtec povzema kraške korenine oblikovanja z dosledno sodobnimi rešitvami. Odlikuje ga notranja fleksibilnost, funkcionalnost in povezanost igralnic s servisnimi prostori. Objekt v velikosti 1400 m2, v dveh etažah omogoča prijetno bivanje otrok in osebja, sama izvedba vrtca pa je prijazna do narave.

  • Lokacija: Divača
  • Leto izgradnje: 2011
  • Investitor: Občina Divača
  • Projektivno podjetje: DRAFT d.o.o. www.draft-d.com
  • Arhitekti: Matej Mljač u.d.i.a.M.S.Arch, Peter Pahor u.d.i.a., Sabina Morel arh., Sanja Kašaj abs. arh.
  • Fotografije: Matej Mljač
  • Izvedba: Jelovica Hiše d.o.o.
  • Velikost objekta: 1400 m2

Od želje do rešitve

Oblikovanje novega vrtca naj bi bilo razgibano, igrivo. Zunanjost vrtca, kot tudi njegova notranja organizacija povzema kraške korenine oblikovanja z dosledno sodobnimi rešitvami. Izbrani so topli, naravni fasadni materiali. Zasnova notranjih prostorov omogoča prilagodljivost (združevanje enot, delitev enot na manjše zaključene kotičke in prostore) in prehodnost. Materiali morajo biti topli in pralni. Lagodno orientiranje in občutek pripadnosti določeni enoti naj bi poudarjala tudi uporaba barvnih odtenkov v posameznih enotah.

Sodobna zunanja zasnova in notranja funkcionalnost vrtca

Vrtec s šestimi oddelki in lastno kuhinjo sprejme lahko okoli 132 otrok in omogoča celostno ponudbo vzgoje in varovanja. Predvideva notranje in zunanje funkcionalne površine v okviru tehničnih normativov in standardov. Prostori vrtca se nahajajo v pritličju in nadstropju. Etaži sta povezani z notranjim stopniščem in z osebnim dvigalom za gibalno ovirane osebe. Dvigalo služi tudi prevozu vozičkov s hrano. Objekt v črki D oklepa zaprt zeleni atrij - sodobno oblikovan kraški borjač s portonom, ki je v celoti orientiran proti zahodu. Ker se atrij neposredno navezuje – odpira na osrednji prostor, je namenjen tudi popoldanskemu čakanju otrok na starše. Igralne enote oz. oddelki so v pritličju za najmlajše, za starejše in predšolske otroke pa v nadstropju. Vse igralnice so orientirane proti jugu in jugo-vzhodu. Vsaki enoti pripada ogrevana terasa (najmanj 24 m2), zaščitena pred zunanjimi vremenskimi vplivi.

Osrednji skupni prostor in telovadnica sta neposredno povezana z atrijem in imata južno in oz. ali zahodno osončenost. Pri zasnovi objekta je bila pozornost posvečena minimalni dolžini hodnikov, tako da je večino površin namenjenih igranju in druženju. Dodatni prostori za otroke so zagotovljeni v osrednjem prostoru s športno igralnico, skupnem prostoru in po posameznih igralnicah, ker so površine le-teh večje od predpisanih.

Zunanja ureditev

Vrtec ima obsežen in bogato ozelenjen zunanji prostor, ki je funkcionalno pomensko in oblikovno strukturiran: terase posameznih igralnic, notranji skupni atrij, ograjen igralni park z enostavnimi, kompleksnimi in potencialnimi igrali, dostopi, dovozi, parkirišča (tlakovane površine), gospodarsko dvorišče (dostop do kuhinje, prostor za ekološki park).

Zaupanja vreden partner

Svetujemo

Svetujemo

Vsak, ki se odloča za nov dom, ima v glavi določene želje, pričakovanja in zahteve. Tega se dobro zavedamo tudi v Jelovici, zato se bomo potrudili, da bodo naši strokovno usposobljeni svetovalci z različnih področij in s širokim naborom spremljajočih storitev uresničili vse vaše želje ter poskrbeli, da boste na koncu zadovoljni zaživeli v svojem novem domu.

Projektiramo

Projektiramo

V sodelovanju s priznanimi in izkušenimi arhitekti in projektanti bomo poskrbeli za pripravo vse potrebne dokumentacije ter vam tako prihranili veliko časa in denarja, ki bi ga sicer morali nameniti tovrstnemu usklajevanju.

Postavimo

Postavimo

Izkušena ekipa monterjev montažno hišo postavi v nekaj dneh in do želene faze izdela v le nekaj mesecih. Odločite se lahko za eno od treh možnih izvedbenih faz: BASIC, MEDIUM ali FINAL. Izberite želene materiale, nato pa nam prepustite vodenje del na gradbišču – vse do predaje ključa vaše nove hiše.

Opremimo

Opremimo

Izkušena ekipa monterjev montažno hišo postavi v nekaj dneh in do želene faze izdela v le nekaj mesecih. Odločite se lahko za eno od treh možnih izvedbenih faz: BASIC, MEDIUM ali FINAL. Izberite želene materiale, nato pa nam prepustite vodenje del na gradbišču – vse do predaje ključa vaše nove hiše.

Garantiramo

Garantiramo

Les je trajnosten gradbeni material. Zato vam v Jelovici zagotavljamo 30-letno garancijo na statično stabilnost vaše hiše, jamčimo pa tudi za druge posamezne elemente hiše.

In vam stojimo ob strani

In vam stojimo ob strani

Hiše Jelovica so kakovostno izdelane in tudi skrbno postavljene, kar jim zagotovi dolgo življenjsko dobo. Prepričani smo, da bo izbrana hiša prijeten dom za več generacij. In ne pozabite: Če nas boste tudi po končanem projektu kadarkoli potrebovali, smo tu za vas.

Premakni drsnik

Od projekta do doma