Hiša Kopriva

Pošlji povpraševanje

Opis hiše

Novi trendi lesene gradnje Jelovice v kraški vasici

V individualni idejni zasnovi hiše KOPRIVA se moderno oblikovanje prepleta s tradicionalnostjo. Tipično kraška hiša je namesto iz kamna, narejena iz lesa. Z inovativnimi detajli lesene gradnje lahko ponudi najvišjo kvaliteto bivanja. Trajnostno sobivanje z naravo si lahko privoščite znotraj in zunaj hiše.

Željo in obliko idejne zasnove investitorja smo nadgradili v bivanju prijazno in energijsko učinkovito hišo. Ob upoštevanju pogojev lokacije, optimalno umestitvijo in s premišljeno izbiro materialov lahko ustvarimo odlične bivalne razmere v vseh letnih časih. Pozitivne učinke sta investitorja v leseni hiši KOPRIVA dejansko čutila.

»Tradicionalne kraške hiše se poletni vročini upirajo z debelimi kamnitimi zidovi, ki jih montažna hiša seveda nima. Zato sva z nemalo bojazni (in pripravljenimi inštalacijami za klimo v mansardi) pričakovala poletje, ko temperature na tem koncu pri več kot 30 stopinjah vztrajajo ves dan, včasih po mesec dni skupaj. In bila sva več kot prijetno presenečena: tudi ob najbolj vročih dneh, ko smo zunaj namerili 35 stopinj, sva imela v pritličju prijetnih 25, v mansardi pa celo 22 stopinj.«

Pozimi topla, poleti hladna

Poleti so steklene površine v pritličju pravilno naravno senčene z nadstreškom, ki je obenem zelena terasa nadstropja. Terasa je senčena cel dan, zato je uživanje na njej prijetno, steklene površine pa ne potrebujejo dodatnih senčil. Pozimi, ko je sonce nižje, njegovi žarki posijejo skozi okna pod nadstreškom in poskrbijo za obilico svetlobe, pa tudi naravno dogrevanje hiše. Zračnost hiše poudarja neprekinjenost pritličja in nadstropja. V nadstropju so prostori odprti do slemena, kar poleti zagotavlja prijetne temperature sob v nadstropju.

Funkcionalno kot dekorativno

Ker sta investitorja v ambientu želela veliko vidnega lesa, ki s svojo surovostjo in v kombinaciji z razgledi na zelenje daje prijeten občutek bivanja v naravi, smo za izvedbo stropnega sistema iz križno lepljenega lesa LAMTOP v tej hiši izbrali les najvišje, torej vidne kakovosti. Ta zdaj obenem opravlja konstrukcijsko in dekorativno vlogo.

Obdana z naravo

Zanimiv poudarek hiše je tudi zelena streha, ki je vidna iz prostorov v nadstropju. Barve zelenja se skozi letne čase spreminjajo, kar poudarja občutek bivanja blizu narave iz večine prostorov v hiši.

Zaupanja vreden partner

Svetujemo

Svetujemo

Vsak, ki se odloča za nov dom, ima v glavi določene želje, pričakovanja in zahteve. Tega se dobro zavedamo tudi v Jelovici, zato se bomo potrudili, da bodo naši strokovno usposobljeni svetovalci z različnih področij in s širokim naborom spremljajočih storitev uresničili vse vaše želje ter poskrbeli, da boste na koncu zadovoljni zaživeli v svojem novem domu.

Projektiramo

Projektiramo

V sodelovanju s priznanimi in izkušenimi arhitekti in projektanti bomo poskrbeli za pripravo vse potrebne dokumentacije ter vam tako prihranili veliko časa in denarja, ki bi ga sicer morali nameniti tovrstnemu usklajevanju.

Postavimo

Postavimo

Izkušena ekipa monterjev montažno hišo postavi v nekaj dneh in do želene faze izdela v le nekaj mesecih. Odločite se lahko za eno od treh možnih izvedbenih faz: BASIC, MEDIUM ali FINAL. Izberite želene materiale, nato pa nam prepustite vodenje del na gradbišču – vse do predaje ključa vaše nove hiše.

Opremimo

Opremimo

Izkušena ekipa monterjev montažno hišo postavi v nekaj dneh in do želene faze izdela v le nekaj mesecih. Odločite se lahko za eno od treh možnih izvedbenih faz: BASIC, MEDIUM ali FINAL. Izberite želene materiale, nato pa nam prepustite vodenje del na gradbišču – vse do predaje ključa vaše nove hiše.

Garantiramo

Garantiramo

Les je trajnosten gradbeni material. Zato vam v Jelovici zagotavljamo 30-letno garancijo na statično stabilnost vaše hiše, jamčimo pa tudi za druge posamezne elemente hiše.

In vam stojimo ob strani

In vam stojimo ob strani

Hiše Jelovica so kakovostno izdelane in tudi skrbno postavljene, kar jim zagotovi dolgo življenjsko dobo. Prepričani smo, da bo izbrana hiša prijeten dom za več generacij. In ne pozabite: Če nas boste tudi po končanem projektu kadarkoli potrebovali, smo tu za vas.

Premakni drsnik

Od projekta do doma