Svež zrak v hiši - kako do njega?

Ne ponuja vsaka hiša optimalne bivalne klime ali razlika med klasično grajeno hišo in leseno montažno hišo.

Poleg številnih prednosti, ki jih ponuja lesena montažna gradnja, so dobri bivalni pogoji in svežina v prostorih ena od pomembnejših.

Les - njegove odlične značilnosti - je edinstven naravni material, ki zagotavlja odlično bivalno klimo. Poleg svojih izjemnih toplotnih karakteristik uravnava tudi zračno vlažnost, zato je hiša, izdelana iz lesa zdrava za bivanje in ne povzroča alergij.

Svež zrak v leseni montažni hiši zagotavlja tudi centralno prisilno prezračevanje z rekuperacijo, kjer klasično odpiranje oken ni več potrebno. Da okna ne smemo več odpirati je mit, vendar ob uporabi prisilnega prezračevanja ne boste več čutili potrebe po tem.

V hiši s prisilnim prezračevanjem torej lahko živimo, kot smo navajeni. Dejstvo pa je, da odpiranje oken ni več potrebno, saj je zrak v hiši vseskozi optimalen, svež in dovolj vlažen, da ne draži sluznice. Obenem se izognemo alergijam, ki so posledica spomladanskega cvetenja trav, dreves, itd.

Svež zrak s seboj odnese tudi različna bolezenska stanja, kot so glavobol in utrujenost, ki so v veliki meri posledica vdihavanja slabega zraka v prostoru. Prezračevanje v spalnici z zaprtimi okni in vrati je namreč ničelno, kar pomeni, da vrednost CO2 v prostoru 3-krat presega priporočeno vrednost in zagotovo vpliva na kakovost življenja.

Največji učinek prezračevanja z rekuperacijo je pozimi, ko okna neradi opiramo zaradi mraza, vseeno pa si želimo svežega zraka v prostorih. Stranke nam povedo, da je občutek bivanja v lesenim montažni hiši s centralnim prezračevanjem tako, kot bi se zjutraj zbudili sredi travnika.

Les, naravni materiali in centralno prezračevanje z rekuperacijo so torej najboljša kombinacija za svežino v prostorih vašega doma, v vseh letih časih.