Z novim letom vodenje Skupine Jelovica prevzel Matjaž Grm

Po uspešnem poslovanju v zadnjih letih se družba Jelovica z novim vodstvom usmerja v nadaljnjo rast in razvoj.

Da bi podjetje izkoristilo vse tržne in razvojne potenciale, ki jih prinašajo trendi trajnostne gradnje in tako še nadgradilo svojo pionirsko vlogo na tem področju, se Gregorju Benčini, ki je družbo uspešno vodil 15 let, kot partner v podjetju pridružuje Matjaž Grm, ki kot glavni izvršni direktor prevzema tudi vodenje celotne Skupine Jelovica. Skupina Jelovica katere začetki delovanja segajo v leto 1905, bo nadaljevala z dolgo tradicijo proizvodnje in trženja nizko-energetskih hiš in oken, na domačem in tujih trgih.

Matjaž Grm, z dolgoletnimi izkušnjami v različnih vodstvenih položajih uspešnih slovenskih izvoznikov Elan, Adria Mobil in Greenline Yachts, tako kot glavni izvršni direktor prevzema vodenje še ene tradicionalne slovenske družbe in bo z ekipo obstoječih sodelavcev nadaljeval po poti rasti in razvoja tega inovativnega in učinkovitega podjetja ob tem pa še dodatno krepil mednarodno tržno pozicijo tega izvozno naravnanega slovenskega podjetja.

Skupina Jelovica, ki bo v prihodnjem letu praznovala 120 letnico od začetka delovanja, je pionir sodobne montažne gradnje ter je največji slovenski izvoznik montažnih objektov na zahtevne zahodno-evropske trge. Družbe bodo z uresničevanjem svojega poslanstva proizvodnje lesenih hiš in oken skupaj s preko 120 zaposlenih ter najsodobnejšo tehnološko opremo, nadaljevale na dveh produktno specializiranih lokacijah. Stalna vlaganja v razvoj ter dolgoletno zavedanje o pomembnosti trajnostne usmeritve, ki je družbi prinesla številna priznanja kot so nagrade za inovacije, okoljske nagrade ter Greenstar certifikat potrjujejo pravilnost usmeritve tega slovenskega podjetja, kjer proizvajajo proizvode za najzahtevnejša evropska tržišča kot so Švica, Nemčija in Italija.

Po izjemni rasti prodaje in uspešnim poslovanjem v zadnjih letih, so pred skupino podjetji z odličnimi temelji za nadaljnjo rast, izzivi internacionalizacije in digitalizacije poslovanja, ter skrb za nadaljnji razvoj zaposlenih, s ciljem da podjetje preko vseh oblik rasti prevzame še pomembnejšo vlogo na evropskem trgu nizko-energetskih hiš in stavbnega pohištva.