Hiša za vse letne čase

Hiša prihodnosti ponuja optimalno notranjo temperaturo in kakovosten zrak skozi vse leto. Vrhunsko zasnovana hiša je rezultat skrbno premišljene konstrukcije in izbire toplotnih izolacij, ki zmanjšujejo nihanje notranje temperature glede na zunanje vremenske razmere. Ne glede na to, ali se spopadate s hladnimi zimami ali vročimi poletji, boste vedno uživali v udobnem ugodnem bivalnem okolju.

Zagotovljena optimalna notranja temperatura

AH plus temelji na izjemno učinkovitem konstrukcijskem ovoju. Ta ovoj je zasnovan tako, da ohranja toploto pozimi in hladi poleti. To pomeni, da boste v hladnih zimskih mesecih uživali v topli notranjosti, ki jo hiša zaradi ovoja učinkovito zadrži, medtem ko vas ko bo v hiši, v vročih poletnih dneh prijetno hladneje, saj vročina ostane zunaj hiše. Ne bo več potrebe po nenehnem prilagajanju termostata ali uporabi dodatnih ogrevalnih in hladilnih naprav.

Pametna uporaba senčil in prezračevanje

Da bi ohranili prijetno temperaturo v hiši tudi v najbolj vročih poletnih dneh, uporabljamo pametno senčenje. Senčila na oknih in strehi omogočajo, da regulirate količino sončne svetlobe, ki vstopa v notranjost. To preprečuje pregrevanje prostorov. Poleg tega imamo tudi aktivno prezračevanje, ki omogoča svež zrak v hiši. Sistem je obogaten s hladilnim mehanizmom, ki zagotavlja, da bo zrak vedno svež in hladen. Nenazadnje pa že sama arhitektura zasnova hiše ščiti dnevne prostore pred močnim opoldanskim soncem.

Pasivno hlajenje z zunanjim zrakom

Pri Jelovici hiše se zavedamo, da je energijska učinkovitost ključnega pomena. Zato izkoriščamo naravne vire za hlajenje. Ob primerni zunanji temperaturi lahko izkoristimo pasivno hlajenje z zunanjim zrakom. Sistem vgrajenih odprtin in pretokov zraka omogoča, da se svež in hladen zrak prek naravnih tokov vpihava v notranjost hiše.

Okolju prijazna rešitev

Hiša AH plus ni le priročna in udobna, temveč tudi okolju prijazna. Zmanjšana poraba energije za ogrevanje in hlajenje pomeni manjši ogljični odtis. To je odlična izbira za tiste, ki si želite prispevati k zmanjšanju obremenitve okolja.

Zaključek

Hiša AH plus je investicija v udobno in zdravo bivalno okolje skozi vse leto. Zagotavlja optimalno notranjo temperaturo in kakovosten zrak v vseh vremenskih razmerah. S pametno uporabo senčil, aktivnim prezračevanjem in pasivnim hlajenjem zunanjega zraka boste uživali v bivanju brez nepotrebnega prilagajanja in skrbi glede primerne temperature. Vaša odločitev za gradnjo hiše AH+ bo prispevek k ohranjanju čistega okolja.