Družba Jelovica hiše postala prva zelena zvezda slovenskega gospodarstva

Kot prvi prejemnik certifikata GREEN STAR v Sloveniji, Jelovica znova potrjuje svoj ugled na področju trajnostne naravnanosti.

Jelovica že desetletja sodi med najbolj trajnostno naravnana podjetja v Sloveniji. Že sama strategija družbe temelji na proizvodnji energijsko varčnih in trajnostno naravnanih izdelkov v obliki najsodobnejših energijsko varčnih hiš in večjih objektov.

Za Jelovico, kot prvega slovenskega prejemnika Green Star certifikata velja, da s svojim poslovanjem izboljšuje okolje in kakovost življenja. Obenem prejem certifikata dodatno potrjuje, da je družba ambiciozna in uspešna pri doseganju globalnih ciljev trajnosti in podnebne nevtralnosti. Jelovica si je prislužila ugleden naziv prve zelene zvezde slovenskega gospodarstva, saj vodi z zgledom uspešne zelene transformacije.

“Odločitev, da s certifikatom Green Star potrdimo naša prizadevanja, ki Jelovico umeščajo v evropski vrh trajnostno naravnanih podjetij, je za nas logičen korak. Z njim namreč dodatno utrjujemo svoj položaj vodilnega izvoznika nizkoenergijskih montažnih objektov na najzahtevnejša evropska tržišča. Verjamemo, da bo družba Jelovica, kot prvi slovenski prejemnik certifikata Green Star, ob svoji več kot stoletni tradiciji, postala še bolj prepoznana kot vodilno slovensko podjetje na področju trajnostne naravnanosti.”, je povedal Tomaž Rogelj, namestnik direktorja Jelovica hiše d.o.o.

“V Jelovici smo trajnostno naravnanost že pred leti prepoznali kot konkurenčno prednost prihodnosti, zato smo se te preobrazbe tedaj lotili sistematično in načrtno. Ob tem smo se pri reševanju vprašalnika velikokrat spomnili na pretekle izzive in prehojeno pot v minulem obdobju.”, dodaja Rogelj

Delovanje družbe poganja zelena energija

V zadnjih letih smo prizadevanja za trajnostno naravnanost družbe nadgradili z vzpostavitvijo sodobne, popolnoma energetsko samooskrbne tovarne. V Jelovici smo ob vpeljavi najnovejše tehnološke opreme veliko pozornost namenili ukrepom za energetsko varčnost, kot tudi lastni proizvodnji energije. Tako danes vso potrebno energijo za proizvodnjo montažnih objektov na svoji lokaciji proizvedemo sami s pomočjo vode, sonca in lesne biomase. Številna prejeta priznanja, katerim kot prvi v Sloveniji dodajamo še certifikat Green Star, potrjujejo našo pionirsko vlogo na tem področju.

Trajnostna naravnanost kot konkurenčna prednost

Trajnostna naravnanost je že desetletja del naših strateških usmeritev, ki opredeljujejo, da družba proizvaja le energetsko varčne in trajnostno naravnane izdelke v obliki najsodobnejših energetsko varčnih objektov. S prejemom certifikata Green Star je Jelovica ponovno utrdila svoj položaj vodilnega izvoznika nizkoenergijskih montažnih objektov na najzahtevnejša evropska tržišča. Ni dvoma o tem, da bo Jelovica kot prvi slovenski prejemnik certifikata Green Star, ob svoji več kot stoletni tradiciji, postala še bolj prepoznavna kot vodilno slovensko podjetje na področju trajnostne naravnanosti.

Trajnostno naravnana prihodnost

Inovativnost in zagotavljanje tehnološko najbolj kakovostnih izdelkov našim strankam je naša zaveza že 115 let in s tem bomo nadaljevali tudi v prihodnosti. Hkrati si bomo prizadevali, da v celovito miselnost trajnostne naravnanosti vključimo tudi vse naše dobavitelje in partnerje.

Certifikat GREEN STAR

Certifikat GREEN STAR

Green Star je prvi certifikat za trajnostno poslovanje in podnebno ukrepanje v Sloveniji, ki kaže, kje na poti zelene preobrazbe se posamezno podjetje nahaja. Osnova za izdajo certifikata Green Star je ESG-ocena Green Star na področju trajnostnega poslovanja in podnebnega ukrepanja, ki temelji na mednarodnih okvirjih in standardih za trajnostno poročanje ter EU-zakonodaji.

Ocenjuje vpliv dejavnikov upravljanja, okolja ter družbe na podjetje in odtis ter vpliv podjetja na okolje, podnebje in družbo. Tako lahko podjetja med drugim uvidijo, kako ambiciozni so njihovi zastavljeni cilji in ali delujejo skladno z ukrepi in aktivnostmi s cilji zapolnjevanja vrzeli do podnebne nevtralnosti.

Več o certifikatu Green Star najdete tukaj.