Dan odprtih vrat hiše Jelovica

Odkrijte čar sodobnega bivanja v individualno zasnovani hiši Jelovica!

Zaradi izjemnega zanimanja ponovno odpiramo vrata edinstvene hiše AH 142. Odkrijte inovativnost in udobje sodobnega bivanja, ki ga nudi naša individualno zasnovana lesena hiša.

Petek, 7. 6. 2024
od 13.00 do 18.00 ure
Lokacija: okolica Šenčurja

Dogodek je že bil izveden.

Prijava:
Udeležba je brezplačna, prijava pa obvezna. Po prijavi vam pošljemo povezavo do izbora termina ogleda hiše.
Dodatne informacije na:
marketing.hise@jelovica.si ali po telefonu 04 2750 324.

Sobota, 8. 6. 2024
od 9.00 do 13.00 ure
Lokacija: okolica Šenčurja

Dogodek je že bil izveden.

Prijava:
Udeležba je brezplačna, prijava pa obvezna. Po prijavi vam pošljemo povezavo do izbora termina ogleda hiše.
Dodatne informacije na:
marketing.hise@jelovica.si ali po telefonu 04 2750 324.

Kaj vam ponuja dan odprtih vrat:

 • Ogled sodobne, individualno zasnovane hiše AH 142 v živo.
 • Spoznajte proces montažne gradnje in dovršeno arhitekturno zasnovo.
 • Prepričajte se o izjemni energijski varčnosti hiše.
 • Naši strokovnjaki bodo odgovorili na vsa vaša vprašanja.
 • Predstavili vam bomo energijsko varčna okna in vhodna vrata Jelovica ter vam svetovali pri izboru.
 • Predstavniki NLB banke vam bodo predstavili rešitve financiranja vašega novega doma.
 • Posvetujte se z ekipo iz Arhitekturnega studia Jelovica o procesu montažne gradnje, od ideje pa vse do izbora notranje opreme vašega novega doma.

Arhitekturni studio Jelovica

Naša ekipa izkušenih arhitektov bo z vami delila vpogled v celoten proces gradnje naših montažnih hiš -- od začetne ideje, preko skrbno načrtovane arhitekture, do izbire notranje opreme. Arhitekturni studio Jelovica združuje kreativnost in strokovnost pri preoblikovanju idej v varčne, privlačne, funkcionalne domove.

Zakaj izbrati Arhitekturni studio Jelovica?

Individualen pristop: vsak projekt je za nas edinstven, zato vam bomo ponudili rešitev, ki bo ustrezala vašim specifičnim potrebam in željam.

Izkušnje in znanje: naši arhitekti imajo bogate izkušnje z zasnovo montažnih lesenih hiš in so seznanjeni z najnovejšimi trendi v gradbeništvu.

Ustvarjalnost in inovativnost: nenehno iščemo nove in inovativne rešitve, ki bodo vašemu domu dodale pridih edinstvenosti.

Celovita storitev: poskrbimo za vse faze projekta, od idejne zasnove, pridobitve gradbenega dovoljenja, do izvedbe, kar vam prihrani čas in skrbi.

Sodobna hiša za aktivno bivanje

Sodobno zasnovana montažna lesena hiša se v prav vsakem detajlu prilagaja današnjemu načinu bivanja. Svetli bivalni prostori so harmonično povezani za preživljanje skupnega prostega časa družine. Bivalni prostor z jedilnico in kuhinjo je neposredno povezan s prostorno teraso. Stropi v pritličju, ki segajo 270 centimetrov visoko, ustvarjajo veličasten in prostoren ambient. Premišljeno zasnovana mansarda očara z dvema otroškima sobama, spalnico z garderobno sobo in prostorno družinsko kopalnico.

Arhitekturne posebnosti hiše

Individualno zasnovana hiša se ne ustavi le pri dovršenosti notranjih prostorov, ampak očara tudi z edinstveno zunanjo podobo. Razgibanost zunanjega videza ji podarja prostoren nadstrešek, ki se razprostira po celotni dolžini hiše in se nadaljuje nad vhod. Pika na i pa je zagotovo lesena fasada, ki očara prav vsakogar. Lesena fasada je izdelana iz termično obdelanega lesa, ki ga odlikuje izjemna obstojnost in čudovit videz.

Skoraj nič-energijska hiša

Energetska varčnost in nizki vzdrževalni stroški sta ključni značilnosti te hiše.

Ključne značilnosti:
 • Ogrevanje s toplotno črpalko: zagotavlja nizke stroške ogrevanja prostorov in tople vode.
 • Sistem centralnega prezračevanja, pohlajevanja in razvlaževanja: poskrbi za svež in čist zrak v hiši.
 • Konstrukcijski sistem OPTIMA+: zagotavlja izjemno trdnost, stabilnost in energetsko učinkovitost hiše.
 • Pasivno ogrevanje: velike steklene površine na jugo-zahodni fasadi omogočajo pridobivanje pasivne sončne energije v sončnih zimskih dneh.

Hišo AH 142 lahko preoblikujemo v aktivno hišo

Projekt Aktivne hiše AH 142 ima pridobljen certifikat Active house. Zato preoblikovanje hiše AH 142 iz skoraj nič-energijske v aktivno hišo predstavlja premišljeno nadgradnjo, ki odpira pot do energetske neodvisnosti. Skoraj nič-energijska hiša je zasnovana za minimalno porabo energije. Aktivna hiša pa gre še korak dlje, saj s pomočjo obnovljivih virov, kot so sončne celice in pametnih tehnologij ne le zmanjša porabo, ampak aktivno proizvaja več energije, kot jo sama porabi. Tako lahko z uporabo naprednih tehnologij in trajnostnih rešitev dosežemo energetsko neodvisnost, zmanjšamo vpliv na okolje in ustvarimo udobno ter zdravo bivalno okolje.

Vabljeni vsi, ki si želite ogledati čudovito hišo AH 142 in se prepustiti navdihujoči izkušnji bivanja v sodobnem, energetsko varčnem domu.