AKTIVNA HIŠA+ ali DOM V HIŠI PRIHODNOSTI

Predstavljajte si dom, kjer vsak kotiček diha z vami, se popolnoma prilagaja vašemu življenjskemu slogu in nudi optimalno bivalno udobje v vsakem letnem času. Hiša AH plus ima vse to in še več.

Sodobna hiša, dinamične in brezčasne arhitekture je prilagojena sodobnemu načinu bivanja in trenutno najnaprednejša lesena hiša pri nas. Zakaj? Zaradi svoje energijske učinkovitosti in tehnologije ogrevanja, ki s pomočjo čiste energije sonca ne zahteva vaše pozornosti. Odločitev za gradnjo Aktivne hiše + je usmerjena v prihodnost in ustreza načelu trajnostne gradnje.

Aktivna hiša + s potrjenim certifikatom Active house uporabnikom zagotavlja zdravo in udobno bivanje brez negativnega vpliva na podnebje in okolje, kar nas vodi k čistemu, zdravemu in varnemu okolju, v katerem živimo.

1. Hiša za vse letne čase

Zagotovljen optimalen zrak in notranje temperature v vseh letnih časih, so posledica premišljene sestave konstrukcijskega ovoja in izbora toplotnih izolacij, ki zmanjšujejo amplitudo nihanja notranje temperature v odvisnosti od zunanje temperature. Splošno rečeno, hiša ponuja prijetno bivalno okolje tako pozimi, kot tudi poleti. Poleti hladi in pozimi greje.

Ohranjanje prijetne temperature v poletnem času dosežemo z nadzorovano uporabo senčil in aktivnim prezračevanjem z dodanim hladilnim sistemom, ob primerni zunanji temperaturi pa lahko za hlajenje hiše izkoriščamo tudi pasivno hlajenje z zunanjim zrakom.

2. Hiša, prilagojena vsaki družini

Hiša v velikosti 142 kvadratnih metrov bivalne površine v pritličju in mansardi, je tlorisno optimizirana za 4 do 6 člansko družino. Hiša lahko raste z družino, prostori pa se prilagajajo bivanjskim navadam v različnih obdobjih. K številnim možnostim oblikovanja nadstropja pripomore t. i. hibridni prostor, ki nudi fleksibilnost in novim življenjskim in bivanjskim zahtevam. Hibridni prostor lahko uporabnikom služi kot garderobni prostor eni od spalnic, lahko se spremeni v dodatno kopalnico ali ostane odprt proti stopnišču in se uporabi za igralnico ali knjižnico.

3. Hiša, ki diha z nami

“Dom v hiši prihodnosti” se odlikuje tudi po svoji sposobnosti, da dejansko diha z nami. S svojim inteligentnim sistemom aktivnega prezračevanja skrbi za kakovost zraka in zmanjšuje vpliv alergenov in onesnaževalcev na naše zdravje.

V ‘‘hiši prihodnosti’’ je vgrajen prezračevalni sistem aktivnega prezračevanja Brink, ki v povezavi z razvodnim sistemom Ubbink zagotavlja najugodnejše pogoje za bivanje.

Prezračevalnemu sistemu sta dodana tudi hladilno-grelni in vlažilni sistem. Z hladilno-grelnim sistemom Regain FREO v poletnem obdobju znižujemo relativno vlago in v primerno senčenem objektu zagotavljamo ustrezno temperaturo bivalnega prostora. V prehodnem obdobju pa lahko ta sistem uporabljamo tudi kot hitro odzivni sistem ogrevanja.

V zimskem času se, zaradi nizkih zunanjih temperatur, lahko pojavi problem prenizke vlage. Rešitev je vlažilni sistemom HomeEvap. Uporabnik lahko sam, po svoji volji prilagaja in kontrolira vsebnost vlage v svojem domu, kar bistveno vpliva na kakovost bivanja.

4. Hiša, ki samodejno uravnava optimalno bivalno ugodje

Bivalno udobje in splošno dobro počutje v domačem okolju je na vrhu prioritet pri gradnji novega doma. Eden najpomembnejših dejavnikov je zagotovo ugodna sobna temperatura, ki je v “hiši prihodnosti” zagotovljeno z odlično izolacijo ovoja stavbe, katerega rezultat so visoke površinske temperature tako sten, kot stavbnega pohištva. Z enakomerno temperaturo zraka in obodnih površin je preprečen pojav asimetrije sevanja, ki zmanjšuje temperaturno ugodje v prostoru. V poletnem času se temperaturno ugodje vzdržuje z dosledno uporabo zunanjih senčil, da preprečimo pregrevanje hiše. V nočnem času pa z odprtimi okni omogočimo naravno pohlajevanje hiše. Za kakovost zraka primarno skrbi sistem centralnega prezračevalnega sistema z rekuperacijo. Dodatno je v toplem delu leta omogočeno naravno prezračevanje z odpiranjem oken na fasadi ter odpiranjem strešnih oken.

Dobra naravna osvetlitev prostorov izhaja iz arhitekturne zasnove objekta s premišljeno postavitvijo okenskih odprtin, kar zagotavlja izjemno svetle bivalne prostore. Dobro osvetljeni prostori so ključni za zdravje in dobro počutje uporabnika, saj človek preživi 2/3 svojega časa doma.

Avtonomija pametne avtomatizacije je pomemben atribut te hiše. Hiša namreč spremlja vaše navade in preference ter samodejno prilagaja svetlobo, temperaturo in prezračevanje.

Visoko bivalno ugodje je doseženo s premišljenim načrtovanjem, ki v arhitekturno zasnovo stavbe vključuje dodelan koncept prezračevanja, načrtovanja naravne osvetlitve in notranje akustike. S skrbno izbranimi materiali ovoja je zagotovljena prijetna notranja temperatura prostora skozi vse leto.

5. Hiša, ki je ob enem klasična, hkrati pa navdušuje z modernimi linijami

Aktivna hiša + je po obliki hiša s klasično dvokapnico, ki s premišljenimi funkcionalnimi in dekorativnimi elementi dobi svež in atraktiven videz. Inovativen zunanji dizajn hiše združuje klasično eleganco s sodobnimi linijami. Poudarjena strešna konstrukcija daje objektu klasični karakter in v navezi z dominantno postavljenimi vogali trdno zavzema svoj položaj v prostoru. S tem daje uporabniku občutek varnega zavetja, obenem pa omogoči funkcionalno senčenje. Notranjost je oblikovana z mislijo na funkcionalnost in estetiko, kar ustvarja popoln prostor za udobno bivanje.

6. Hiša, ki je energetsko povsem neodvisna

Ta hiša se ne le prilagaja le vam, temveč tudi naravi. Je energetsko neodvisna, saj izkorišča obnovljive vire energije, kot so sončna energija, kar pripomore k zmanjšanju vaših stroškov in varstvu okolja.

Z inovativno tehnologijo delovanja in ogrevanja, ki ne zahteva pozornosti in vzdrževanja je usmerjena v prihodnost in ustreza načelom najnaprednejše inteligentne gradnje. Je lesena montažna hiša, za katero ne plačate računa za elektriko, svoj električni avto pa lahko polnite zastonj.

7. Hiša za ljudi, ki želijo živeti naravno

Sodobna eleganca v naravni harmoniji. Življenje v tako imenovani hiši prihodnosti je povezano z naravo. Velike panoramske stene omogočajo neposreden stik z okolico, kar ustvarja občutek, da živite v naravi, ne da bi zapustili svoj dom. Poleg svojih izjemnih toplotnih karakteristik uravnava tudi zračno vlažnost, zato je hiša, izdelana iz lesa zdrava za bivanje in ne povzroča alergij.

8. Hiša, ki daje občutek topline naravnega lesa

Vpliv vgrajenega lesa v konstrukcijo, ter dinamična in brezčasna arhitektura ustvarjata občutek topline, hkrati pa je hiša prilagojena aktivnemu načinu bivanja sodobnega časa.

Dom, ki ni le hiša, ampak način življenja. Omogoča udobje, trajnost in estetsko privlačnost.

Ustvarite si svoj DOM v hiši prihodnosti.