Subvencije za gradnjo lesene hiše Jelovica


Nepovratne subvencije Eko sklada RS tudi v 2015

V Uradnem listu Republike Slovenije (št. 28/2015) je bil dne 24.4.2015 objavljen javni poziv za nepovratne finančne spodbude občanom za nove naložbe rabe obnovljivih virov energije in večje energijske učinkovitosti stanovanjskih stavb JAVNI POZIV 29SUB-OB15.


Eko sklad


Do nove hiše s pomočjo eko subvencij

Svetujemo vam, da pri gradnji lesene hiše oddate vlogo za pridobitev nepovratnih spodbud Eko sklada:


PREDMET IN NAMEN JAVNEGA POZIVA


Predmet in namen javnega poziva so nepovratne finančne spodbude za nove naložbe rabe obnovljivih virov energije in večje energijske učinkovitosti stanovanjskih stavb na območju Republike Slovenije, v okviru naslednjih ukrepov:
 • A- vgradnja solarnega ogrevalnega sistema v stanovanjski stavbi,
 • B- vgradnja kurilne naprave za centralno ogrevanje stanovanjske stavbe na lesno biomaso,
 • C- vgradnja toplotne črpalke za centralno ogrevanje stanovanjske stavbe,
 • D- priključitev starejše eno- ali dvostanovanjske stavbe na daljinsko ogrevanje na obnovljiv vir energije,
 • E- vgradnja energijsko učinkovitega lesenega zunanjega stavbnega pohištva v starejši stanovanjski stavbi,
 • F- toplotna izolacija fasade starejše eno- ali dvostanovanjske stavbe,
 • G- toplotna izolacija strehe ali stropa proti neogrevanemu prostoru v starejši eno- ali dvostanovanjski stavbi,
 • H- vgradnja prezračevanja z vračanjem toplote odpadnega zraka v stanovanjski stavbi,
 • I- gradnja ali nakup pasivne oziroma skoraj nič energijske nove eno- ali dvostanovanjske stavbe,
 • J- celovita obnova starejše eno- ali dvostanovanjske stavbe,
 • K- nakup stanovanjske enote v tri- in večstanovanjski stavbi, prenovljeni v pasivnem oziroma skoraj nič energijskem razredu.


Nepovratne subvencije za pasivne montažne hiše


I - Nepovratne subvencije za gradnjo ali nakup pasivne oziroma skoraj nič energijske eno- ali dvostanovanjske stavbe

Do nepovratne finančne spodbude ste upravičeni v primeru gradnje ali nakupa nove eno- ali dvostanovanjske stavbe, katere energijska učinkovitost mora biti v segmentu računske rabe energije za ogrevanje (Qh), izračunane po metodi za pasivne stavbe »PHPP«, manjša ali enaka 15 kWh/m2a. Navedena vrednost Qh se, ne glede na dejansko lokacijo gradnje stanovanjske stavbe, izračuna za klimatske podatke mesta Ljubljana (T1996-2005/J1981-2000), ki so objavljeni na spletni strani Eko sklada.
Ustreznost načrtovane gradnje pasivne oziroma skoraj nič energijske nove eno- ali dvostanovanjske stavbe se preverja na podlagi izračuna »PHPP«, projekta za pridobitev gradbenega dovoljenja PGD (vodilna mapa, načrt arhitekture) ter projekta za izvedbo PZI (načrt arhitekture, načrt strojnih inštalacij ogrevanja in prezračevanja, izdelano v merilu 1:50).
Dovoljena je le vgradnja zunanjega stavbnega pohištva (okna, fiksne zasteklitve, balkonska vrata, vhodna vrata, ipd.) s toplotno prehodnostjo U≤0,9W/m2K, skladno s standardom SIST EN 14351-1:2006+A1:2010 z najmanj trojno zasteklitvijo, in sicer po načelu tesnjenja v treh ravneh, kot je opredeljeno v smernici RAL.

Vgradnja oken po smernicah RAL


Obvezna je vgradnja ene od oblik centralnega sistema prezračevanja z vračanjem toplote odpadnega zraka. Naprave za centralno prezračevanje morajo skladno z rezultati meritev po standardu SIST EN 308 izkazovati vsaj 80 % energijsko učinkovitost vračanja toplote odpadnega zraka pri povprečnem obratovalnem pretoku centralnega sistema in specifično rabo električne energije za pogon največ 0,45 W/(m3/h).
Dovoljena je le vgradnja sodobnih generatorjev toplote z visoko energijsko učinkovitostjo. V primeru uporabe fosilnih goriv so dovoljene le kondenzacijske plinske kurilne naprave. Stavba mora najmanj 25 % toplotnih potreb pokriti iz obnovljivih virov energije. Delež obnovljivih virov energije se pri toplotni oskrbi lahko zagotovi s sprejemniki sončne energije ali drugim sistemom z uporabo obnovljivih virov energije. Neposredno ogrevanje stavbe in sanitarne vode z električno energijo ne sme presegati 10 % skupnih letnih toplotnih potreb stavbe.

Pomagamo vam pri pripravi dokumentacije

V Jelovici imamo izkušnje pri pridobivanju spodbud Eko sklada, kjer vam lahko priskočimo na pomoč pri pripravi dokumentacije. Opozorimo vas na vse potrebne postopke, saj je vlogo vedno potrebno oddati pred začetkom naložbe in slediti vsem zahtevam razpisa in obstoječe zakonodaje.

Javni poziv Eko skladaKako do ugodnih kreditov za nizkoenergijsko hišo?


Se odločate za nakup montažne hiše? V Jelovici smo za vas pripravili paket ugodnih financiranj. S podpisom pogodbe izpolnite pogoj za pridobitev subvencioniranega zelenega kredita za nakup nizkoenergijske montažne hiše Jelovica. V sodelovanju z različnimi bankami vam nudimo kredit po izrednih subvencioniranih obrestnih merah.

Vabimo vas, da si ogledate kreditne pogoje za nakup hiše:


Gorenjska Banka
Ponudba Gorenjske banke


Banka Sparkasse
Ponudba Banke Sparkasse
 
PRELISTAJ KATALOG
Pošljite POVPRAŠEVANJE
Prijavite se na E-NOVICE
Vprašajte STROKOVNJAKA
 
Vaš e-mail naslov: *
Vaše sporočilo: *
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?