AKTIVNA HIŠA JELOVICA – HIŠA PRIHODNOSTI

Sodobna hiša, dinamične in brezčasne arhitekture je prilagojena aktivnemu načinu bivanja. Z inovativno tehnologijo delovanja, ki ne zahteva pozornosti in vzdrževanja je usmerjena v prihodnost in ustreza načelom inteligentne gradnje. Je lesena montažna hiša, za katero ne plačate računa za elektriko.

POUDARKI AKTIVNE HIŠE 147
o Je energijsko samozadostna lesena hiša. 
o Idejna zasnova tlorisa je funkcionalna, bivanju prijetna z najboljšo uporabnostjo glede na svojo površino, hkrati pa omogoča zunanjo prilagodljivost. 
o Optimizirana konstrukcija hiše ponuja premišljene in inovativne rešitve lesene montažne gradnje.
o Vgrajeni so certificirani materiali, ki so okolju prijazni, zdravi in trajnostni. Ogljični odtis hiše in njenega delovanja je zato izjemno nizek.  
o Je hiša brez jeklenih konstrukcijskih elementov in cementnega estriha. 

Z Aktivno hišo vstopamo v segment evropske sodobne gradnje "skoraj nič energijske stavbe" (Nearly zero energy building), kar postaja zakonska obveza od leta 2021 dalje. Vendar je potrebno poudariti, da aktivna hiša nove generacije presega te zahteve. Vgrajena sončna elektrarna namreč proizvede več energije, kot jo hiša potrebuje za svoje delovanje. V podjetju Jelovica hiše smo že vrsto let usmerjeni v razvoj in nenehno nadgrajevanje energijske učinkovitosti v stavbah in iščemo inovativno in optimalno razmerje med doseženo energijsko učinkovitostjo in ceno.RENDER GALERIJA:

Eksterier
Interier - pritličje
Interier - nadstropjeHiša nove generacije je energijsko samozadostna - na streho je integrirana sončna elektrarna 7 kW, ki proizvaja energijo za delovanje in ogrevanje hiše. Izdelana iz najkvalitetnejšega lesa in izolativnih materialov, ki zagotavljajo nizko porabo energije za ogrevanje preko talnega gretja s toplotno črpalko zrak-voda.
Pripravljene so inštalacije za vodo, elektriko, razvod talnega gretja. Urejene so tudi predinštalacije za dimnik, klima napravo, pred hišo pa tudi predinštalacija za polnilno postajo za električni avtomobil.

TLORIS

KVADRATURA

Vhod: 8,32m2
WC: 2,65m2
Utility: 8,31m2
Bivalni prostor: 51,08m2
Shramba pod stop.: 2,51m2


SKUPAJ: 72,87m2

KVADRATURA


Hodnik: 6,61m2
Kopalnica: 11,94m2
Spalnica: 11,94m2
Garderoba: 6,40 m2
Soba 1: 15,93m2
Soba 2: 15,93m2

SKUPAJ: 68,75m2


Hiša je mansardna dvokapnica v velikosti 126 m2 bivalnih površin v pritličju in mansardi.
Razporeditev prostorov v hiši je funkcionalna in premišljena. V pritličju se nahaja prostoren bivalni del s kuhinjo in jedilnico z izhodi na pokrito sončno teraso. Spodaj je še vhodna veža za garderobo, wc in soba za tehniko s pralnico, kjer se namesti toplotna črpalka, pralni in sušilni stoj. Pod stopnicami je dodatna shramba. V mansardo vodi stopnišče, osvetljeno z naravno svetlobo. Zgoraj sta dve svetli otroški sobi, ki gledata proti jugozahodu. Spalnica ima francoski balkon in garderobno nišo, ki se lahko spremeni v kopalnico za starše. Zgoraj je še premišljeno zasnovana družinska kopalnica.

POSEBNOST HIŠE

- LAMTOP: najnovejši inovativen sistem izdelave stropa iz masivnega lesa [ VEČ ]
- OKNA: velika lesena okna Jelovica, s troslojno zasteklitvijo in nevidnim okvirjem
- ZUNANJE SENČENJE: sodoben videz hiši dopolnjuje sistem senčenja s screen roloji
- VHODNA VRATA: lesena vrata Jelovica najnovejšega dizajna z ravnimi linijami, utopljenim ročajem in možnostjo električnega zaklepanjaZakaj se odločiti za aktivno hišo?PRELISTAJ KATALOG
Pošljite POVPRAŠEVANJE
Prijavite se na E-NOVICE
Vprašajte STROKOVNJAKA
 
Vaš e-mail naslov: *
Vaše sporočilo: *
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?